Samtalegruppe for søsken som pårørende

PIVETE Senteret starter opp en selvhjelpsgruppe for deg som søsken til en som strever med psykiske vansker. Gruppen vil bli holdt på ettermiddagen.

Å være pårørende til søsken kan komme med problemstillinger og vansker som er særegen for denne gruppen. Å være pårørende til søsken kan både være fint, men også krevende. Søsken tar ofte på seg store ansvarsoppgaver i familien eller skygger banen for å unngå konflikter, eller for at de ikke skal komme i “veien” for at den som er syk. Under samtalegruppe for søsken ønsker vi at dere blir satt i fokus. Del opplevelser og gjensidig støtte sammen med likesinnede for å skape en bedre hverdag for deg selv, i de utfordringene som kommer med å være pårørende og søsken.

Hva er en samtalegruppe?
En samtalegruppe er en liten gruppe mennesker som møtes regelmessig for å håndtere utfordringer gjennom gjensidig hjelp og støtte. Mange synes det er godt å få snakke med noen utenom familie og venner. 
I gruppen kan deltakerne snakke med hverandre om tanker og følelser de har. Du lærer av egne og andres erfaringer ved å sette ord på det de opplever, og ved å lytte til hverandre. Gjennom samtalene vil du bli bedre kjent med deg selv, og hvor “skoen” trykker. Sakte, men sikkert finner du ut hva du må gjøre for å komme videre med dine problemer.

PÅMELDING OG MER INFORMASJON

Er du nysgjerrig og interessert i å delta i en samtalegruppe med andre pårørende?
Fyll ut skjemaet under og du vil bli kontaktet av en ansatt. Vi ønsker å hjelpe deg til å finne en samtalegruppe som kan passe deg og dine behov.

Kontaktinformasjon
Adresse: PIVETE Senteret, Storgata 10, 3921 Porsgrunn
Mail: trine@pivete.no

Published by PIVETE Senteret

PIVETE Senteret er til for pårørende innen psykisk helse. Å være pårørende til en med psykisk sykdom kan være krevende å stå i over tid. For enkelte kan det også gi alvorlige konsekvenser; i arbeidslivet, i sosiale nettverket og følelsesmessig. Våre ansatte har erfaring i møte med disse vanskene. Vår hovedmålsetting er derfor å tilby pårørende innen psykisk helse ett sted bare for dem og hvor de kan møte andre som står i en liknende situasjon.